Bonjour ! Welcome to my blog , dear . | Dashboard | +Follow


Life .
Bonjour !



I don't care who exactly you're , if you're gonna be nice to me , I'm gonna nice to you :)


Le' Journey

Diary Superwoman Links Beloved


Notes

Hi there!


Le' Credits



Template By MiaDamia
Inspiration By Lettha
Re-Edited by Ajlaa
Advice
Friday, 6 December 2013 | 08:50 | 0 Love
Hello ppl .


Wuuuu omeynya wuu

Just one word , ppl is annoying . Bukan semua , half . aku tahu diri aku ni pun annoying , tapi aku tak lah sampai nak bukak aib orang kat orang lain . Aku tak ada lah hebohkan kecacatan someone uh dengan mention nama orang tu . Tak ada lah sampai nak bagi tahu satu dunia " WEH SI POLAN TU BLA BLA BLA BLA . " Sekurang-kurangnya I annoying yang tak kejam .

K tutup story . Luahan perasaan yang akan sesetengah je faham . Hmm . Ehem , hai semua . Baru habis edit blog ni . Haa , sumpah lama gila kan tak post ? Before exam dah private . Tak nak bagi orang tengok blog aku yang tak edit , tak update lama gila apak . Last entry aku bulan Jun . Gila ah . Maaf , I busy lahh , I wanita yang bekerjaya . Eceh , bajetnya aku .

Nevermind lah , abaikan keunmaturedtan aku tu . hikhik . Guys , okay ini nasihat aku secara random . kalau ada yang terasa tu , maknanya Allah buka hati awak-ii semua tu untuk berubah . Great . Aib , atas kefahaman korang aib tu apa ? Aib bermakna menceritakan keburukan orang lain kepada orang lain . Ada ngerti  ? Membuka aib orang tu berdosa . Kalau kau buka aib orang tu untuk bagi pengajaran kepada orang lain , seelok-eloknya jangan mention nama orang tu . Jangan bagi malu dekat orang tu . Kau nak nasihat orang tu , prefer jumpa orang tu face to face . Ataupun like i say , jangan mention nama orang tu . Kan lagi baik macam tu  , semua orang tahu apa nasihat yang nak kau sampaikan , semua orang dapat ikhtibarnya . Right ?

Memang betul , rapat dengan orang yang bukan mahram kita tu salah . Boleh membawa kepada zina hati . Dan zina hati akan berubah kepada zina yang sebenar-benarnya . But kita act boleh kawan dengan orang yang bukan mahram kita . Dengan syarat , pandai jaga batas . Pandai jaga sempadan pergaulan kita tu . Tidak melebihi had yang sepatutnya . About your facts dear , perempuan ada 9 nafsu not 9 akal . yang ada 9 akal tu , kaum adam . Facts kau salah . Jangan bagi ilmu yang salah pada orang umum . Nanti sesat . Haha .

K speechless . Aku tak tahu nak cakap apa lagi . Kita sama-ii berubah , sama-ii istiqamah ye . xoxo .

" Beware of guiding the people to Allah , and then losing path yourself . Nauzubillah "
Kak Dayah Rosli :)


Older Post | Newer Post